Presentació del llibre de Sebastià Portell: Antònia Vicens. Massa deutes amb les flors.


Maria Magdalena Gelabert, directora de la Institució publica Antoni M. Alcover, presentà l’acte i dedicà unes paraules d’agraïment a l’autor del llibre, Sebastià Portell, i a l’escriptora Antònia Vicens, una lluitadora de la condició femenina. Una idea en la que incidí i desenvolupà Joan Miquel Riera, que acabà la seva intervenció fent un paral·lelisme entre l’escriptora i Rosa Parks.
Quan arribà el torn de Sebastià Portell ens digué, després de confessar-se enamorat de l’obra de Vicens,  que ell només ha escrit “la biografia d’una dona que mai escriuria la seva autobiografia”, fruit d’un diàleg entre un jove escriptor i una escriptora consagrada. Per això el llibre també inclou fotografies de la trajectòria humana i vital d’Antònia Vicens. A continuació, un grup d’alumnes de l’IES Mossèn Alcover, acompanyats al piano per la professora Bàrbara Duran, llegiren un petit recull de textos de l’escriptora. Els Galindons es sumaren a l’homenatge i ens dedicaren tres de les seves noves cançons.
El final de l’acte el va cloure l’escriptora de Santanyí responent a les preguntes del públic que hi assistirem: “és més important llegir que escriure”, “nosaltres, la generació del setanta, no teníem cap tipus de preparació, ben al contrari de la generació d’escriptors d’ara”, “jo agafava la bicicleta i anava fins a Cala Figuera i allà hi havia la mar. No podia anar més enfora però sabia que amb meus llibres podia viatjar allà on volgués”...
Volem donar les gràcies a Sebastià Portell i a Antònia Vicens per oferir-nos una vetllada molt agradable, senzilla i engrescadora. I a Antònia Vicens per el seu exemple de tenacitat, valentia i coratge que han pres la forma d’un llibre: “Antònia Vicens. Massa deutes amb les flors”.






















Entrades populars