Novetats a la Biblioteca (3)


LECTURES D’ESTIU

Vos presentem avui una col·lecció de llibres de literatura juvenil que ens han donat diverses editorials. Són lectures que podeu llegir a l’estiu i que podeu sol·licitar-les en préstec a partir de dia 10 de juny de 2016. Com sabeu, el préstec d’estiu de la Biblioteca permet endur-se’n un màxim de tres llibres per alumne i tornar-los el mes de setembre, quan s’inicien les classes del pròxim curs.

Esperem que vos agradin!

Lectures d'estiu en català



-      -  VERNETTA, Xavier: El pare és un tarambana. Barcanova. Barcelona, 2015. ISBN 978-84-489-3860-4

La Sònia Anguera, que moltes persones coneixen per Nena, viu amb la seva mare. Els pares estan separats de fa anys, però que passa, eh? Això és més que normal i no hi ha mals rotllos entre ells.
El problema és que l’Anna Sicart, la mare de la Sònia, s’ha posat malalta i haurà d’anar a Alemanya a fer un tractament que durarà mesos. Bé, cap problema, oi? La Sònia pot anar a viure amb el pare.
On és en Jordi Anguera, el pare de la Sònia? De vegades costa trobar-lo, perquè en Jordi és un músic molt conegut d’un conjunt de rock&roll i, ja se sap, l’home només té la música al cap i de vegades se li’n va el cap i no se’n recorda, que té una filla.
Sort dels amics que ho fan tot més fàcil. I també hi ha en Hans, que de mica en mica es fa imprescindible.
Això sí, a la Sònia li tocarà cantar en algun concert. Però, a qui fa mal una mica de música?




-       - RIERA, Pedro: La tomba d’Aurora K. Edebé. Periscopi ; 28. Barcelona, 2014. ISBN 978-84-683-1249-1

Havíem viatjat fins al petit poble de Clayton perquè el pare prengués les mostres d’ADN i esbrinés si aquella dona, Aurora K., era la “mare del meu pare”. La biològica. I remarco això de la “mare del meu pare” perquè, per a mi, aquella dona mai o seria la meva àvia. La meva àvia era l’altra, la de tota la vida, la que muntava multitudinàries partides de cartes amb els cosins, la que em feia crestes de pollastre per al meu aniversari, la que ens explicava aquelles històries sorprenents sobre la vida a Turènia abans de la guerra... I cap prova d’ADN ho canviaria. Tant m’era que la seva sang no corregués per laes meves venes, ni la de l’avi, ni la dels cosins. Ells eren la meva família. Jo era i seria sempre una Pekar. Però em temo que ja m’estic embolicant... El pare no es cansa de repetir-me que les històries cal començar-les per l’inici. I aquesta història és massa extraordinària, així que començaré un altre cop. Des de l’inici...



-       - STEWART, Elizabeth: Connexions. Cruïlla. Barcelona, 2015.
ISBN 978-84-661-3874-1

La Fiona, una noia canadenca, ha fet un disbarat: ha enviat al noi que surt amb ella una foto indiscreta que s’ha fet amb el mòbil...
... un aparell que havia passat per les mans d’alguna treballadora xinesa com la Laiping, que acaba d’arribar a una gran ciutat per treballar soldant condensadors fets de coltan...
... un mineral que potser havia sortit de la regió natal de la Sylvie, una noia congolesa que ha patit de manera molt directa la violència generada pel comerç d’aquest mineral maleït.
Fiona, Laiping, Silvie. No es coneixen, però les seves vides estan connectades. Com pots saber que no estan connectades amb tu, també?




-     - HOLM, Jennifer L.: Penny, caiguda del cel. Retrat d’una família italoamericana. Bambú. Viscut. Barcelona, 2009. ISBN 978-84-8343-064-4

A través dels ulls de la Penny, una noia d’onze anys de família italoamericana, coneixem aspectes de la història recent dels Estats Units i de com les circumstàncies de la guerra van afectar, a vegades de manera dramàtica, els americans d’origen italià. És una història de famílies: tot allò que les uneix i el que les separa.




-      - JOHN, Lauren St.: Cita a Rússia. Bambú. Joves Lectors ; 22. Barcelona, 2015. ISBN 978-84-8343-369-0

Hollywood s’ha instal·lat a Saint Ives. Durant el rodatge d’El lladre aristòcrata, l’Skye salva la vida de dos dels actors en una escena perillosa i es converteix en l’heroi i en la futura estrella canina de la pel·lícula. Però l’equip ha d’acabar el rodatge a sant Petersburg, i la Laura i el seu amic Tariq hauran d’acompanyar l’Skye i fer d’extres en una superproducció protagonitzada per un lladre molt refinat que vol robar un Leonardo valuosíssim de l’espectacular museu de l’Ermitage. Però sembla que algú s’ha proposat de boicotejar el rodatge provocant una sèrie d’accidents que poden resultar mortals.
La quarta i última aventura de la Laura Marlin transcorre entre les sales del gran museu de l’Ermitage. Una aventura digna d’una superproducció de Hollywood.


(Disponible també en castellà)





-       - CARRANZA, Maite: Calla, Càndida, calla!. Cruïlla. Gran Angular ; 177. Barcelona, 2016. ISBN 978-84-661-4015-7


La Càndida està a punt de fer quinze anys, trepitja fort i no call. Aquest estiu vol petar-la. Però els seus pares, que no l’escolten, l’envien a un poble del Penedès, amb la seva àvia i els seus germans. La Càndida, horroritzada, creu que no ho podrà suportar, però aviat descobreix que als pobles del Penedès també hi ha colles de joves, nois guapos amb restes, festes majors amb marxa i nits màgiques amb cels estelats. I...summer loves.



-   - BURGAS, Àngel: Petites històries del Globus. Bambú. Grans Lectors ; 8. Barcelona, 2012. ISBN 978-84-8343-237-2

Contes que narren realitats diferents de joves de la mateixa edat de diverses zones del planeta; i contes que retraten diferents realitats de joves en una zona tan comú per a tots com ho pot ser el metro de Barcelona. Contes que faran reflexionar sobre la convivència i sobre la necessitat d’aconseguir un món més just per a tothom.



-       - PASTOR, Joaquim: La crida del llibre de bambú. Bambú. Grans Lectors ; 9. Barcelona, 2012. ISBN 978-84-8343-247-1

Lu Xun té onze anys, viu amb el seu avi i no va a escola com la resta dels nens. Diu la gent del poble que a casa de Lu Xun amaguen un secret, i potser és veritat. Durant l’hivern, l’avi li ensenya l’art de la cal·ligrafia, i a la primavera marxen a explicar contes pels pobles. La seva plàcida vida queda estroncada quan l’avi és capturat i obligat a treballar a la Gran Muralla Xinesa. Lu Xun haurà de vèncer multitud de perills per retrobar-se amb el seu avi i la seva amiga Du Li. El destí, però, té preparat per a ell un pla més ambiciós. Una meravellosa novel·la ambientada en temps de la dinastia Qin sobre el poder de les paraules i la màgia de l’escriptura.



-       PRATS, Lluís: La petita coral de la senyoreta Collignon. Bambú. Grans Lectors , 6. Barcelona, 2012. ISBN 978-84-8343-203-7


La senyoreta Collignon ensenya francès i música a una escola de la zona alta de Barcelona. Sobtadament, l’administració l’obliga a abandonar l’escola i la traslladen a un centre del Raval, amb alumnes de nacionalitats i cultures molt diferents. La seva vida en aquest barri popular farà un gir i se li presentarà un nou repte. La senyoreta Collignon implicarà els seus alumnes en un projecte molt ambiciós: la Coral de l’Arc de Sant Martí.



-       - SAMPERE, Josep: Sis cors a l’altra banda del mirall. Cruïlla. Gran Angular ; 175. Barcelona, 2015. ISBN 978-84-661-3768-3

Què passaria si un mag misteriós t’enredés en una trama diabòlica ordida per una certa Muriel? I si aquesta Muriel t’observés des que has dit el seu nom disposada a fer-te regals que no has demanat, regals que podrien capgirar la teva vida? Només cal que recordis una cosa: per més que tanquis la porta, la Muriel té totes les claus. Totes.
Sis cors a l’altra banda del mirall és una novel·la d’intriga que fa entrar en un món misteriós del qual és molt difícil escapar-se.



-       PLA, I. ; GANGES, M.: Viatgers intrèpids. Bambú. Grans lectors; 10. Barcelona, 2013. ISBN 978-84-8343-248-8

Marco Polo, Ernest Shackleton, Amelia Earhart, Thor Heyerdahl i Neil Armstrong. Cinc noms que han passat a la Història per la seva tenacitat, valentia i coratge. Tots els van perseguir un somni, una idea per a la majoria inabastable, forassenyada o simplement impossible. Un recorregut excepcional per la vida i les proeses d’aquests cinc herois,  cinc valents, cinc viatgers intrèpids que van desafiar els elements per assolir el seu repte.















Entrades populars