Homenatge a Maria Antònia Oliver.

La Institució Pública Antoni M. Alcover acollí ahir l’homenatge del Col·lectiu de Dones de Llevant a l’escriptora Maria Antònia Oliver, amb motiu del seu recent Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2016. Després de la presentació de l’acte de M. Magdalena Gelabert i de les intervencions de la presidenta de l’entitat organitzadora i de Nina Parrón, Directora Insular d’Igualtat del Consell de Mallorca, el professor i periodista Antoni Riera ens va regalar unes paraules dedicades a la més gran escriptora que ha donat Manacor amb el títol Visca Maria Antònia Oliver i que podeu llegir a l’enllaç que adjuntem. A continuació, Marina Vanrell Garcíes, estudiosa de l’obra de l’escriptora, va parlar de la seva obra.



Sota el títol Maria Antònia Oliver, avui amb veu jove els alumnes de l’IES Mossèn Alcover, amb l’acompanyament musical de Bàrbara Duran i la coordinació de Bartomeu Carrió, llegiren fragments escollits de la narrativa de Maria Antònia Oliver ( Joana E, Cròniques de la molt anomenada ciutat de Montcarrà, Antípodes, Colors de mar) així com de El jardí de les palmeres, de l’enyorat Jaume Fuster. Rosa Torrandell i Joana Pou dansaren al ritme de Take me to Church i Els Galindons interpretaren algunes de les seves cançons.
L’acte finalitza amb les paraules de Maria Antònia Oliver. Ens digué que, per motius diversos, feia temps que no escrivia, que inclús les paraules no me feien amiga, però que ara te una novel·la en projecte i que tornarà a Manacor per contar-nos com avança la feina.


Fou un homenatge càlid i sentit que Maria Antònia Oliver mereixia des d’anys enrere. Honor i gratitud, Maria Antònia Oliver!


Carme Pol
Els Galindons

Pere Amer
Elena Lotysz
Mar Grimalt
Roser Ramis
Laia Carreras
Marta Pol
Toni Gelabert
Aina Torrandell i Joana Pou
Antoni Riera
Marina Vanrell Garcías
Grup d'alumes de l'IES Mossèn Alcover i Bàrbara Duran
Maria Magdalena Vives






Entrades populars