Els Galindons.




Pere Amer, Toni Gelabert, Adrià Mayordomo i Biel Riera. Són Els Galindons, tots quatre alumnes de l’IES Mossèn Alcover que acaben de editar el seu nou disc. Però no només aquest és el motiu de la entrevista, que ens acosta un poc més el tarannà del grup. Des de la Biblioteca Miquel Àngel Riera els volem agrair la seva implicació en els actes i activitats culturals que realitzem al llarg del curs: dramatitzacions, recitals de música i de poesia, concursos de micrometratges... Sempre hi són presents amb la seva creativitat farcida de suggerències oportunes, la feina incansable, la participació en totes i cada una de les col·laboracions en que els impliquem i la seva alegria de viure. Moltes gràcies! Endavant!


1. Quins són els origens del grup? Com va sorgir el nom?
Un dia estàvem uns quants a ca un amic i es va proposar de muntar una banda, però era una cosa sense intenció, gens seriosa. Vàrem començar a assajar amb una bateria de poals, una guitarra del LIDL i un micròfon del Singstar i a mesura que passava el temps acabàrem comprant instruments. Han anat canviant alguns dels components, però, en general, hem estat sempre els mateixos.
El nom ve d'un conegut nostre, en Pere Fullana, el qual ens ho proposà i ens va fer tanta gràcia que ens el vàrem quedar.

2. Sabem que composau les vostres pròpies cançons. Però quines han estat les vostres influències musicals?
Sí, així és, noltros hem fet totes les cançons. A l'hora d'influenciar-nos, referències americanes o angleses com The Beatles, The Velvet Underground o David Bowie, i a més petita escala, Roig o els mateixos Antònia Font. Pot ser que, d'aquests darrers sigui perquè en solem tocar versions. Però per altra banda, també hem intentat fer-les a partir de zero.

3.Dins quin estil musical vos inclourieu?
Ens inclouriem dins el pop, bàsicament.

4. La dramatització que heu fet, juntament amb altres amics, de n'Espardenyeta ha suposat qualque aprenentatge diferent?
Tot i que alguns dels nostres components ja han fet obres de teatre, ens ha ensenyat a moure'ns dins aquest art, encara que només haguem fet unes quantes representacions sense gaire redundància, hem après en certs aspectes dels quals desconeixíem abans.

5. Quins projectes immediats teniu?

De moment preparar la presentació del disc en directe i fer qualque canvi en el repertori inclouent-hi temes nous o versions més treballades.



Entrades populars