DEPARTAMENT DE CASTELLÀ. VIATGE LITERARI A MADRID. SEGON DE BATXILLERAT. LORCA, LAS SIN SOMBRERO I MANIFEST 8M (IV)

Avui hem gaudit d’una ruta teatral: Lorca y Las Sinsombrero. Sobre les 10:30 hem sortit de l'hotel per anar cap El círculo de Bellas Artes on havíem quedat amb na Raquel Prados (guia i actriu que interpreta a na Margarita Xirgu, actriu i directora teatral) i amb la nostra estimada Sheila Blanco. Primer de tot, totes juntes hem volgut celebrar / reivindicar aquest 8 M amb un manifest que ha connectat a aquest grup d’artistes amb n’Aurora Picornell i amb la nostra admirada Antònia Matamalas.

 Després de la lectura ha començat aquesta màgica ruta amb na Margarita Xirgu, Maruja Mallo i na Maria Teresa León. Hem visitat la plaça de Santa Ana on hi ha el monument d’en Lorca, just davant el Teatro Español; després hem visitat la Escuela de Bellas Artes, el Lyceum femenino i el Teatro de laZarzuela. Amb aquesta ruta hem après i hem reivindicat a les silenciades, oblidades, esborrades de la nostra literatura.

La resta del dia el professorat ha aprofitat per visitar una exposició de na Pilar Valderrama a Instituto Cervantes: "Las palabras de un secreto". Finalment, un grup d’alumnes s’ha reunit al cafè Gijón per gaudir d’una lectura poètica. Aquest darrer dia ha estat la millor celebració de l’essència del 8 M, perquè ha esdevingut xarxa,sororitat, homenatge, justícia poètica.

(Noelia Escalas)





























Entrades populars