IES MOSSÈN ALCOVER. 8-M. COMISSIÓ DE COEDUCACIÓ. 8-M:DIA INTERNACIONAL DE LES DONES (V): CLOENDA, LECTURA DEL MANIFEST I BALLADA

Avui divendres, #8M, durant l'esplai del matí s'ha realitzat la cloenda de la setmana organitzada per la Comissió de Coeducació del Mossèn. Per començar, el cap d'estudis Manel Santana ha presentat l'acte. A continuació, la professora Magdalena Gelabert ha llegit el manifest compartit per tots els centres de la comarca de Llevant i redactat pel professor Antoni Riera de l'IES Porto Cristo. Posteriorment, hi ha hagut una ballada amb la bona música del grup de dones format per Laura Genovard, Maria Nicolau, Inès Rosselló i Bel Gili. Posteriorment, durant l'esplai del torn de l'horabaixa també s'ha llegit el manifest. 

Tot seguit, Maria Magdalena Gelabert ha llegit un text dedicat a Antònia Matamalas Prohens:

"Bon dia i benvingudes a la darrera activitat organitzada pel 8M, esperam que tothom gaudeixi molt de la ballada. Al Mossèn Alcover tenim en la figura d'Antònia Matamalas i en la seva trajectòria un referent irrenunciable. Moltes vegades ha col·laborat amb nosaltres a l'hora d'organitzar accions en favor de la igualtat. El seu recent traspàs fa que necessàriamentvulguem reivindicar i posar amb valor la seva figura. Molts de nosaltres, ara mateix som n'Antònia Matamalas.

La gent no s'adona del poder que té. Ella, sí.

Antònia Matamalas: Mallorca , i especialment la nostra comarca de Llevant tendrà sempre una gratitud infinita cap a la seva persona i cap a la seva decisió generosa de tornar a Mallorca després de passar mitja vida a Madrid, ensenyant i lluitant per un món més just, més solidari i més igualitari. Ensenyar i lluitar, els dos motius que han donat sentit a la vida de n'Antònia.

Ensenyar i mostrar cada una de les feines, de les creacions i de les accions de totes les dones. Des de les més humils a les més explosives, des de les més discretes, a les més conegudes, des de les més vulnerables a les més empoderades, totes les dones estan exposades a quedar cobertes per la vànova de la invisibilitat. Mostrem-les, com les va mostrar n'Antònia.

Lluitar per les dones, reivindicar el nom i la persona de cada una de les dones assassinades, maltractades, violentades, abusades, agredides. Sortir als carrers i a les places, als patis i als terrats, a cridar els seus noms, a dir-los que no estan totes soles. Lluitem per elles, com hi va lluitar n'Antònia.

I és per aquets dos motius que la tornada a Mallorca d'Antònia Matamalas ha estat trascendental i ha contribuït a la transformació de la nostra societat. Ni Manacor ni tota la comarca de llevant no serien avui com són si ella no hi hagués estat. Antònia Matamalas ens ha demostrat que el compromís, la coherència , la mà forta i el peu fiter no tenen edat, ni gènere, ni color.

T'hem conegut sempre igual, Antònia, els cabells blancs, la bondat a la cara. Amb tu hem vist molt clar que som molts els que lluitam i que , com tu, calladament, treballam. Ens ho has dit sense parlar, "tot va creixent", la lluita d'avui és per un demà viu i lliure en aquest temps de tantes ignoràncies.

T'hem conegut sempre igual, Antònia. A tu, que sempre et vares adonar del poder que tenies, i que vares fer que tanta de gent també s'adonàs del seu.

Els cabells blancs, la bondat a la cara. T'hem conegut sempre igual, Antònia. Gràcies. "

Maria Magdalena Gelabert




















Entrades populars