DEPARTAMENT DE CASTELLÀ. VIATGE LITERARI A MADRID. SEGON DE BATXILLERAT. RUTA HERNANDIANA i BARRIO DE LAS LETRAS (I)

Primer dia del viatge literari. Avui un grup de 41 alumnes i 4 professors hem viatjat fins a Madrid per passar els pròxims 4 dies. Gràcies a la literatura viatjarem pel temps i coneixerem el Madrid d'en Miguel Hernández, d'en Lorca, de Las Sinsombreros i de molts altres artistes, escriptors, poetes.

La primera ruta ha començat a la plaça d'Isabel II, on ens hem dividit en dos grups. El primer grup ha pogut conèixer la vida d'en Miguel Hernández i escoltar la seva poesia gràcies a n'Aitor Contreras, vicepresident de l'Associació Hernandiana de Madrid. Hem conegut més la figura literària però també la seva essència, perquè en Miguel Hernàndez va ser un defensor de la justícia i de la dignitat. Ho va defensar amb les seves mans i amb la seva veu.

Mentre l'altre grup ha gaudit de la màgia d'un dels barris més emblemàtics de Madrid, El Barrio de las Letras. Han visitat i llegit la història de les diferents estàtues, monuments que reten homenatge a Cervantes, Quevedo o Valle Inclán... gràcies a un mapa interactiu i a un material elaborat pel mateix departament amb l'objectiu de recuperar del passat els grans escriptors, de reivindicar i rescatar de l'oblit a les dones escriptores, filòsofes, pintores, escultures, artistes que van omplir de llum el Madrid del segle XX.

(Noelia Escalas)









































Entrades populars