PRESENTACIÓ D' "ANCORA O PALANCA". CINQUENTENARI DE L'INSTITUT MOSSÈN ALCOVER. MANACOR

Definitivament
Isabel Mpunto Riera Oliver, bibliotecària de l'IES Mossèn Alcover

Ahir, dia 21 de maig de 2022, va ser un gran dia. Presentàrem el llibre commemoratiu del 50è aniversari de l'IES Mossèn Alcover, amb gran alegria i joia, al Teatre Municipal de Manacor. Ens acompanyaven professores i professors, antics professors, alumnes, antics alumnes, familiars, antics familiars, membres de l'APIMA del Mossèn i, per suposat, molts dels autors que han col·laborat en l'aventura.

No podíem haver escollit millor al mestre de cerimònies: Jaume Gomila, que comparà el procès de creació de l'obra amb una novel·la d'Agatha Christie, o millor, en la perpetració d'un crim de conseqüències considerables. Per tant, amb un tarannà molt seriós, una veu profunda i un posat imponent, començà amb les seves perquisicions.

Els acusats ja sèiem a la taula. D'esquerra a dreta: Faust Puerto, editor del llibre ; Antònia García, la Missis, antiga professora d'anglès del centre ; el senyor batle de Manacor, Don Miquel Oliver Gomila que, com a exalumne, també tenia part de culpa ; Antoni Gayà, que ha passat per tots els estadis de reponsabilitat (alumne, professor i director del Mossèn) ; Jaume Capó, filòleg, escriptor i exalumne de molta anomenada ; Maria Magdalena Gelabert i Miró, considerada la principal inductora del crim, acompanyada de Bel Mpunto Riera, una altra de les assenyalades amb el dit acusador del detectiu Gomila. Sempre acompanyats del públic, tan malefactor com els de la taula de l'escenari.

Ben prest, Maria Magdalena Gelabert, amb un gest que l'honora, va assumir que ella era la principal responsable dels fets. Va fer especial esment en recalcar allò que el llibre és - un recull de quaranta tres articles molt diversos sobre els records i les vivències dels autors, la història del centre i d'assaigs i creacions artisticoliteràries - i el que no és - una història lineal de l'IES Mossèn Alcover. Totes les col·laboracions van acompanyades de fotografies provinents de l'arxiu del centre.

I tots els mencionats ens defensàrem davant les preguntes capcioses del detectiu Gomila. Alguns llegiren la seva declaració per escrit - ben fet! - i els altres contestaren a pèl. Fins que arribà el torn de Jaume Capó que, amb paraules assenyades, plenes de sentiment, divertides, amb una fina ironia i amor cap els fets que s'intentaven aclarir, ens deixà a tots amb el cor esglaiat i gallina de piel. Esperem poder oferir-vos la seva magnífica intervenció. També ens ajudaren molt en la nostra defensa el grup d'alumnes del Batxillerat musical, una petita màfia dirigida per la transgressora Bàrbara Duran, que estrenaren l'himne commemoratiu del cinquantenari de l'IES Mossèn Alcover, i de Jantià, que és reafirmà en que ell és fill del Mossèn.

Al final, el detectiu Gomila ens declara culpables a tots. I ens va fer firmar un paper com mentre acceptàvem que el blau lilòs de l'institut era horroròs per tal de deixar-nos en llibertat.

Moltes gràcies a tots! Aquest crim és el vostre!


(FOTOGRAFIES: JOAN SERVERA)







































































 

Entrades populars