II Homenatge (Pòstum) a M. Antònia Oliver del Col·lectiu Dones de Llevant


 

"Anit hem volgut homenatjar M. Antònia Oliver de manera senzilla però molt sentida. Hem volgut que fossin les dones que posessin veu a la figura i a l'obra de Maria Antònia Oliver. En nom del Col·lectiu de Dones de Llevant, volem agrair la vostra presència i companyia i volem dir amb veu ben forta: Maria Antònia Oliver Cabrer: siguis on siguis, gràcies! Que molts d'anys siguis present entre nosaltres a través del teu exemple i la teves obres. En aquets dies de guerra, que la literatura ens serveixi com a eina per construir la Pau i que sigui per molts d'anys!"
(Maria Magdalena Gelabert)


El passat dijous, dia 3 de març de 2022, va tenir lloc a la Institució Pública Antoni M. Alcover l'acte d'homenatge a l'escriptora Maria Antònia Oliver. Segons ens explicà M. Magdalena Gelabert, presentadora de l'acte, ja feia una sèrie de mesos que des del Col·lectiu de Dones de Llevant estaven preparant aquest reconeixement, però el destí s'avançà i Maria Antònia Oliver ja no està presencialment entre nosaltres. Però tot i això, amb enyorança, l'acte va anar endavant perquè l'escriptora era una col·laboradora habitual i molt estimada del Col·lectiu. També agraí la presència de la germana de Maria Antònia Oliver, dels membres de la seva família, del Batle de Manacor, Miquel Oliver i d'altres regidors i autoritats.

Després de les paraules de benvinguda d'Antònia Matamalas, Llucia Serra - professora de la UIB - ens oferí una semblança de la vida i l'obra de Maria Antònia Oliver, donant pas a la lectura de diversos fragments de la seva producció literària. Tornarem a recordar-la amb Mercè Amer i Maria Magdalena Tugores (Amor de cans), Catalina Artigues i Maria Nadal (Antípodes), Maria Duran (Estudi en lila), Ana Esgleas i Magdalena Vila (Punt d'arròs), Mercedes Garrido (Cròniques de la molt anomenada Ciutat de Montcarrà), M. Magdalena Gelabert (Colors de mar), Carme Gomila i Francesca Mas (Figues d'un altre paner) i Cristina Salom (L'illa i la dona). Entre lectura i lectura, Bàrbara Duran interpretà diverses peces musicals de J.S. Bach.

Com a cloenda, el Batle de Manacor, Miquel Oliver, va anunciar als presents que demanaria a la comunitat educativa de Manacor que l'IES Manacor adoptés el nom de IES Maria Antònia Oliver.







































Entrades populars