Dia Mundial de la Poesia (21 de març de 2022). Correvers.

A la fi! Dia 21 de març de 2022 sortí el Correvers - en el Dia Mundial de la Poesia - pels carrers de Manacor. El lema d'enguany era "Poesia i bellesa" i consistia a fer un recorregut per una representació de les perruqueries de Manacor per a recitar-hi poemes. Tot i la ventada, que ens va donar la benvinguda, i desprès de dos anys d'experiància virtual, poetes i públic ens congregarem a las sis de l'horabaixa a la llibreria Món de Llibres, amb els ànims renovats i disposats a gaudir com sempre de la poesia. Sllà ens rebé Antoni Riera que donà la paraula a Joana Abrines, que pronuncia el manifest inaugural de la ruta, tot parlant-nos de cabells i, en especial, de la cabellera mitològica de Medusa i de les filles de Lilit. Després de la seva intervenció, Bàrbara Duran dirigí un grup d'alumnes del batxillerat musical de l'IES Mossèn Alcover, que recitaren els versos de Joan Adrover, Antonina Canyelles i M. Magdalena Gelabert

Una vegada haver entrat en olivetes, tots partirem cap a les perruqueries. La primera estació fou al carrer de Ciutat, a la Perruqueria Andreu, amb els poemes de Joan Antoni Cerrato, Dolors García i Joan Adrover. Look Cor, al carrer dels Bous, fou l'escenari de Manel Santana i Sebastià Sansó i d'aquí ens encaminàrem cap al carrer de les Parres, a Ixent. Joan Gomila i Jaume Mesquida llegiren els seus poemes, i Juan Hermida i Antònia Santandreu ens oferiren una breu perfomance jugant amb la poesia i els miralls, amb una posada en escena innovadora i brillant. Acabarem a Ca na Roseta, amb Antoni Riera i Miquel Mestre, i amb el pianista Andreu Riera que ens interpretà diverses peces al piano originals del compositor Rafel Aguiló.

I a na Camel·la, a la columna de l'indret del carrer de sant Joan, ens esperava la placa, que aquest any estava dedicada a Maria Magdalena Gelabert. Toni Riera Font ens llegí uns poemes i Bàrbara Duran va fer una semblança personal i professional de la seva amiga i homenetjada. Acompanyada de la seva família, M. Magdalena Gelabert descobrí la placa i la glosadora Cati Eva Canyelles clogué l'acte.

Amb aquesta crònica volem donar l'enhorabona a M. Magdalena Gelabert i a tots els participants i al públic que no va defallir.

Salut i poesia!



















(Foto: Dones de Llevant)














































(Foto: Dones de Llevant)

(Foto: Dones de Llevant)

(Foto: Dones de Llevant)

(Foto: Dones de Llevant)

(Foto: Dones de Llevant)

(Foto: Dones de Llevant)


Entrades populars