Ajuntament de Manacor - IES Mossèn Alcover: Cicle de conferències i activitats: "Manacor pensa"


 

El passat 21 de març, l'Ajuntament de Manacor i l'IES Mossèn Alcover convocaren a la Biblioteca Miquel Àngel Riera una roda de premsa per presentar el cicle de conferències i activitats filosòfiques "Manacor pensa". 

Com ens explicà el professor Pere Verd, és un cicle de conferències per posar la Filosofia al centre de la vida i de la ciutat de Manacor. Tendràn lloc a la Institució Pública Antoni M. Alcover, del 4 a l'11 d'abril, de 18.00 a 19.30 hores.



Les conferències i els tallers seran els següents:

- Dia 4 d'abril. Cafè filosòfic. Moderadora: Carolina Salvador, professora de Filosofia de l'IES Berenguer d'Anoia. 

Un cafè filosòfic vol ser un espai de trobada, un espai de tranquil·litat i pausa on es pugui pensar, es pugui escoltar, es pugui dir... El moderador guarda els límits perquè el pensar, l'escoltar i el dir es donin de manera especialment cuidada, conscient, atenta i precisa. Per aconseguir-ho treballaren especialment els següents aspectes: 

     * Regular la impulsivitat i l'ànsia, la por de xerrar.

    *  Permetre els silencis.

    * Emparar la lentitud.

    * Jugar amb les idees (no apropiar-se'n).

    * Atendre, comprendre, escoltar, així com reformular el que altres han dit.

    * Acomodar-se en la possibilitat de discrepar.

    * No tèmer l'error.

    * Fer-se conscient del propi pensament i de les actituds, disposicions i fins i tot              dels sentiments que ens acompanyen.

Es recomana dur paper i bolígraf. L'organització de l'esdeveniment facilitarà cafè o te.

- 6 d'abril. L'autoconeixement filosòfic, per Cristina Avilés Marí

    Una xerrada-taller per introduir l'autoconeixement filosòfic des d'una concepció de     la filosofia com a forma de vida, que ens proposa fer una indagació introspectiva        de com i des d'on ens relacionem amb la vida i, que per tant esdevé una acció           transformadora per desdibuixar uns contorns que, en gran part, ens mantenen           presoners.

- 7 d'abril. Quaranta cobles a la saviesa. Presentació del poemari de M. Magdalena Gelabert i Miró

    Presentació del poemari de M. Magdalena Gelabert dedicat a la Filosofia i als             savis i sàvies des de l'Antiguitat fins als nostres temps. Tot un camí que, des de la       poesia i les il·lustracions de Mafdalena Tugores, ens porta al pensament filosòfic i     a les qüestions més transcendentals.

-  10 d'abril: Filosofia 3/18, a càrrec de Sacramento López Martínez, mestra formadora i membre de l'associació de Filosofia 3/18 Mallorca.

    Segons la UNESCO, "la filosofia proporciona les bases conceptuals de principis i        valors dels quals depen la pau mundial: la democràcia, els drets humans, la                justícia i la igualtat". Els infants es demanen sobre tot el que els envolta i les seves     inquietuds estàn molt a prop de les grans qüestions filosòfiques. a partir d'un joc,        un conte o una obra d'art iniciarem un diàleg, deixarem fluir el nostre pensament,        escoltarem respectuosament el que pensen els altres i compartirem les preguntes,     inquietuds i també algunes respostes que l'activitat ens suggereixi.

- 11 d'abril. La Filosofia té nom de dona, a càrrec de Nerea Blanco.

    Una xerrada sobre les dones amb l'objectiu de conscienciar de la necessitat de la     filosofia en el dia a dia, i mostrar referents femenins en aquest camp. És necessari     visibilitzar el paper de la dona en la Història de la Filosofia Occidental, un paper        que ha existit però que no s'ha mostrat en quedar oculta davall els grans noms de     filòsofs. És temps de dones, de pensament crític i de donar eines al món per fer        front a l'incertesa i els problemes. 






   


Entrades populars