EXPERIÈNCIES DE LES ALUMNES D'ERASMUS+ DE CFGS (2): CARLOTA

LA MEVA EXPERIÈNCIA ERASMUS

Curs 23-24

Carlota


Si pensam què és un Erasmus, crec que el 90% de la gent idealitza que l’Erasmus és anar a un altre país a sortir de festa, viatjar i fer amics nous, però no tot es tan perfecte com pareix. Anar d'Erasmus és molt més que això, tracta de crear una vida nova, adaptarse a un lloc nou, crear un cercle de persones que passaran a ser la teva família i tot des de zero. Sense cap dubte recomanaria l'experiència a tothom que es plantegi fer-ho perquè, a més de passar-ho bé, també tornes sent una persona nova. 

En quant a la meva experiència d'Erasmus, ha estat com una muntanya russa. Jo des del primer moment tenia molt clar que volia fer les pràctiques a fora, però no era conscient del que comportava fer-ho. El nostre destí d’Erasmus va ser Berlín, una ciutat totalment contrària al que és Mallorca. Record perfectament les primeres setmanes i no hi havia dia que no parléssim de tornar a Mallorca i de què estam de bé a cases. Però això poc a poc va anar canviant, fins al punt de que dia 10 quan haviem de partir no ho volíem. A dia d'avui encara voldria ser a Berlín amb les meves companyes, fent les meves pràctiques i disfrutant de tot el que havia creat en aquella ciutat tan desconeguda. 

Berlín és una meravellosa ciutat que té tot tipus d’oci. Durant els tres mesos que hem estat allà hem fet mil coses impensables, com per exemple, anar d’excursió i dalt de la muntanya trobar una exposició d’art, anar a un parc i trobar una festa a l’aire lliure, disfrutar de la fórmula 1 que es va muntar davant casa nostra, etc. A part, també vam fer molt de turisme i vam veure tots els monuments, com ara la porta de Brandenburgo, la catedral, etc. 

En conclusió, si pots viure l'experiència d’Erasmus, fes-ho i no t'ho pensis dos pics: et puc ben assegurar que serà una de les millors experiències que viuràs en la teva vida. 

Article en pdf.









El proyecto Erasmus+K-131 está cofinanciado por la Unión Europea. Las opiniones y puntos de vista expresados sólo comprometen a su(s)autor(es) y no reflejan necesariamente los de la Unión Europea ni los del Servicio Español para la Internacionalización de la Educación(SEPIE). Ni la Unión Europea ni la Agencia Nacional SEPIE pueden ser considerados responsables de ellos.

Entrades populars