PRESENTACIÓ DEL LLIBRE BREU HISTÒRIA DE LA LLENGUA CATALANA, DE MAGDALENA GELABERT

El divendres 14 d'octubre es va realitzar la presentació del llibre Breu història de la llengua catalana de Maria Magdalena Gelabert a l'Escola Municipal de Mallorquí de Manacor. 

Es tractava de presentar la segona edició augmentada d'aquesta obra, publicada inicialment l'any 2002 en una primera edició completament esgotada. És per aquest mateix motiu que l'editora Maria Muntaner i l'autora consideraven necessària aquesta nova versió del llibre. 

Tant a l'entrada com a la sortida, la colla de xeremiers formada per en Josep Nicolau i en Tomeu Carrió (ex-alumne de l'IES Mossèn Alcover i de l'autora) varen sonar i acompanyar l'acte.

Un acte que va tenir diversos parlaments. En primer lloc, el va introduir la directora de l'Escola Municipal de Mallorquí, Margalida Rosselló. Seguidament, va intervenir Maria Muntaner, de Lleonard Muntaner Editor, que va justificar la necessitat d'aquesta segona edició augmentada. L'obra va ser publicada inicialment l'any 2002 en una primera edició que actualment està completament esgotada. Maria Muntaner va destacar la capacitat de síntesi de l'autora, qualitat difícil de trobar en qualsevol disciplina.

Després, Francesca Sureda, professora de l'IES Manacor i doctora en Filologia Catalana, va realitzar la presentació del llibre. Però ho va fer d'una manera molt especial: va guiar i coordinar les intervencions d'un grup d'alumnes del batxillerat internacional del seu institut que han llegit el llibre a classe i que en varen tocar tots els aspectes importants: trajectòria professional i obres de l'autora, anàlisi dels sis capítols que formen l'obra, estil... 

En el seu torn de paraula, Magdalena Gelabert va agrair la participació a l'acte de tots els que hi van intervenir i assistir, amb una especial menció als joves: els alumnes de batxillerat i la colla de xeremiers. Gelabert comentà la necessitat d'afegir un sisè capítol al llibre que cobrís les dues dècades que han passat entre la primera i la segona edició, però va defensar que la resta de l'obra ha aguantat més que bé el pas del temps. 

La darrera intervenció va ser la del regidor de cultura de l'Ajuntament de Manacor, Sebastià Llodrà, que va destacar la labor de l'autora al davant de la Institució Pública Antoni M. Alcover durant més d'una dècada i l'assessorament que fa en tots els temes en què es requerida pel consistori municipal. També va destacar la decisió i fermesa en defensa de la llengua catalana que sempre ha mostrat. 



















































Entrades populars