AURORA PICORNELL (1912-1937). EN HOMENATGE (II)

(Font: Grans Personatges de Mallorca II)

 

Aquest divendres, 20 d'octubre de 2022, professors i alumnes de l'IES Mossèn Alcover ens reunirem a la Biblioteca Miquel Àngel Riera per tal de retre un breu però sentit homenatge a Aurora Picornell, les restes de la qual es trobaren fa pocs dies al cementiri de son Coletes de Manacor.
Inicià l'acte Bel M. Riera, que explicà com Aurora Picornell, símbol del Partit Comunista, s'anà convertint poc a poc, en un símbol plural dels moviments feministes i progressistes. A continuació, Maria Magdalena Gelabert ens narrà els trets principals de la seva vida, la seva resistència antifeixista i el seu assassinat.
Manel Santana, professor de Ciències Socials de l'IES Mossèn Alcover  i que fou Director General de la Memòria Històrica del Govern Balear, ens va emocionar a tots amb el relat de l'empresonament i posterior execució d'Aurora Picornell i de les Roges del Molinar, del seu compromís amb la causa republicana, i en especial, de la por i el dolor que patiren ella i tota la seva família. Així, la troballa de les seves restes ha permés tancar definitivament aquest cicle de dolor Com va dir Manel Santana, no exigim dignificar la figura d'Aurora Picornell. La seva dignitat s'ha mantinguda sempre ; els que la perderen per complet són els seus botxins. També ens parlà de la ploma que va aparèixer amb ella: la llibertat de pensar i escriure front a les armes.

Moltes gràcies a tots els que ens acompanyareu!





















Entrades populars