DONACIÓ DE JORDI VIDAL OLIVER A LA BIBLIOTECA MIQUEL ÀNGEL RIERA


 Volem testimoniar la nostra gratitud a Jordi Vidal Oliver, gemà de Guillem Vidal, que ens ha donat per a la Biblioteca Miquel Àngel Riera diversos exemplars de Jocs d'infantesa de Guillem Vidal i Oliver. Formaran part de la nostra estimada col·lecció d'autors manacorins. Moltes gràcies!

Guillem Vidal i Oliver (1945-1992) va néixer a Manacor. Va perdre la seva mare massa prest, la qual cosa li produí un buit massa gros. Va estudiar a La Salle (de Manacor i de Palma) i a l'Institut Ramon Llull de Manacor. 
Començà a escriure amb Els Sagraments, l'únic llibre que publicà, ja que tota la resta de la seva obra no li va interessar editar-la. Observador nat i amb la ironia que el caracteritzava es fixà en les converses de carrer de les dones manacorines, publicant narracions curtes en que na Miquela i les seves veïnades empraven mig matí xafardejant de tothom i de les novetats d'un poble provincià com era Manacor.
Es traslladà a Barcelona, on estudià Filologia Catalana i va exercir la docència a Barcelona i a Badalona. Gran amic de Jaume Vidal Alcover i de M. Aurelia Capmany, col·labora amb aquest en les edicions de Sebastià Gelabert (Tià de sa Real): Comedia en tres jornades i un pròleg de la gloriosa verge i màrtir Santa Bàrbara, Comèdia de sant Antoni de Viana i Comèdia del gloriós màrtir sant Sebastià. Així mateix, participà a les edicions de Vida abreviada de Santa Catalina Tomassa (1981), de Mossèn Antoni Maria Alcover, i Poesies d'Andreu Parera i Morey (1985). També és dedicà a la traducció de diverses obres franceses medievals al català. 
Entre les seves obres publicades hi figuren Ai de tu si t'enamores, Coverbos de na Miquela i Jocs d'infantesa.





Entrades populars