DIA DE LA DONA ESCRIPTORA 2024 A L'IES MOSSÈN ALCOVER.

Cada any, la segona setmana d'octubre, es celebra el Dia de la Dona Escriptora. Així, la Comissió de Coeducació ens reuní a professors i alumnes a la Biblioteca Miquel Àngel Riera per demostrar-les la nostra admiració i estima. Aquesta vegada ens visitaren M. Magdalena Gelabert i Bel M. Riera que es jubilaren fa poc com a professorà de Català i bibliotecària, respectivament, del centre.

L'acte anava dedicat a la memòria d'Antònia Matamalas i el presentaren M. Magdalena Rigo i Noelia Escalas. Inicià la xerrada Bel M. Riera, que ens parlà de Han Kang, l'ultima Premi Nobel de Literatura, i de la seva novel·la La vegetariana, la qual, entre d'altres aspectes, suposa una ruptura total amb la societat patriarcal i ultra capitalista. A continuació, M. Magdalena Gelabert ens parlà de la seva obra i ens llegí un grapat de poemes seus, absolutament deliciosos. Assenyalà també la importància d'Antònia Matamalas com a referent de la lluita feminista, sempre dirigida a la recerca d'una societat més igualitària. Va citar les seves obres així com les diverses experiències personals a favor dels més desfavorits que ocuparen bona part de la seva vida.

La trobada finalitzà amb una posada en comú de tots i totes sobre les dones escriptores. Fou un acte molt càlid i cordial que esperem poder repetir. Moltes gràcies a tothom!

















Entrades populars