CFGS: MOBILITAT A FLENSBURG PER A FORMACIÓ DE PROFESSORAT DINS ELS PROGRAMES ERASMUS+. CURS 23-24


Dins la mobilitat de formació del professorat del programa Erasmus + (del programa K131 d'educació superior de l'any 2022), una professora del departament SSC de l'IES Mossèn Alcover (Maria Antònia Palou) ha participat, conjuntament amb altres professionals d'Espanya a la formació realitzada durant 5 dies (del 20 al 24 de maig de 2024) a Flensburg (Alemanya). Es prepara la mobilitat realitzant reunions virtuals amb molta d'il.lusió i ganes.

El programa l'organitza el Waldkindergarten Flensburg e.V. i estava dedicat a la coneixença del funcionament i flosofa de les escoles bosc. El concepte prové de Dinamarca i jafa 30 anys que Petra Jäger l'inicia a Flensburg. La llar d'infants del bosc de Flensburg ofereix als infants l'oportunitat de conèixer la natura en tota la seva singularitat i hi ha el convenciment que l'entorn natural té un impacte positiu en el desenvolupament saludable i el benestar dels infants.

Es centra en el joc, l'exploració i el descobriment sense la intervenció adulta. Els nins i nines es centren en el propi autoconeixement, autoconfança i autosufciencia. Organitzen, planifquen, investiguen i col.laboren entre ells, desenvolupant el sentit de la responsabilitat i de pertinença a la comunitat.

No hi ha joguines artifcials en el bosc. Els infants desenvolupen la seva imaginació per crear objectes fantastics emprant objectes naturals a través de la seva activitat favorita: joc.

El grup d'infants el formaven 18 nins i nines entre 2,5 i 6 anys i estaven acompanyats per 3 educadors. El dia transcorr entre les 8,30 i les 13,30 on cada dia és una aventura.

Les activitats realitzades van estar dedicades a:

*Assistència a diverses reunions sobre:

-el bagatge social i pedagògic de les escoles bosc. Petra Jäger.

-referència a les escoles bosc d'Alemanya i Italia. Petra Jäger i Lorenzo Pilippi

-La importancia de l'educació a l'aire lliure. Petra Jäger

-La intel.ligència emocional en l'educació de l'infant. Lorenzo Pilippi

*Observació a l'escola bosc: un dia de la vida real. Refexions sobre l'observació.

*Observació a l'escola bosc-platja: un dia de la vida real. Refexions sobre l'observació.

El programa va ser molt interessant i compartiren al llarg de cinc dies les nostres idees, preocupacions i desitjos futurs.

























"El apoyo de la Comisión Europea para la elaboración de esta publicación no implica la aceptación de sus contenidos, que es responsabilidad exclusiva de los autores. Por tanto, la Comisión no es responsable del uso que pueda hacerse de la información aquí difundida."



Entrades populars