ARTS ESCÈNIQUES: EL MÓN DEL TEATRE ENS VISITA

Dia 15 de maig els alumnes d’Arts escèniques tengueren una formació de dues hores al centre sobre el món experimental de les Arts. Vengueren representants de Sa Xerxa, un representant de la companyia teatral La Impaciència i un periodista gestor. El president de l’associació, Jaume Gomila, ens explicà, d’una manera molt entusiasta, la història i funcionament de Sa Xerxa, a part de petites anècdotes del seu començament. Aquesta associació promou l’oferta teatral infantil i juvenil de les Illes Balears, basti anomenar la Fira FIET, nascuda el 2002 i amb el Premio Nacional de Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud (2022), atorgat pel Ministeri de Cultura i Esports. 

Llavors prengué la paraula el Tècnic de cultura de Vilafranca de Bonany, Jordi Rosselló, que ens contà tot el que suposa la fira dins la vida cultural i social del poble. 

A la segona part tenguérem la sort de comptar amb Rodó Gener, un dels socis de la companyia teatral La Impaciència, que ens endinsà en les entranyes d’una companyia i d’un muntatge teatral, exemplificant-nos cadascuna de les tres fases que necessita tot espectacle. Foren moltes les anècdotes i la rialla de tots. Finalment tancà la formació, Martí Rosell, un jove professional de la comunicació i també de la gestió de les indústries culturals que ens parlà de totes les sortides professionals tan necessàries per tal de poder dur a terme qualsevol espectacle -gestió, publicitat, distribució… 

En el torn de preguntes, Aina  Quintana, la coordinadora i gestora, ens recordà que aquesta iniciativa té com a objectiu, no només formar els alumnes i fer-los partíceps com espectadors durant els quatre dies de fira FIET, sinó també de crear un grupet amb iniciativa pròpia per tal que siguin, ells mateixos, creadors de contingut cultural.

Ens queda només donar-los les gràcies per obrir-nos les portes a l'experiència.












Entrades populars