"LLEGEIX, T'AGRADARÀ": REVISTES EN CATALÀ A LA BIBLIOTECA

El març de 2019 el Servei Lingüístic de l'Ajuntament de Manacor va posar en marxa el projecte «Llegeix, t’agradarà!».

Es tracta d’una actuació de sensibilització en l’àmbit del lleure, que consisteix a posar a l’abast de la població manacorina revistes en català, en expositors situats a centres públics. Una vegada consultades, les revistes s'han de tornar deixar a l'expositor.

Amb aquesta actuació es persegueix un doble objectiu: per una banda, fomentar la lectura en general i el consum de revistes en català; i per una altra banda, donar a conèixer un gran nombre de publicacions periòdiques que s’editen en català, o sigui, fer visible la presència de la llengua catalana en l’àmbit del lleure.

Actualment són 25 els títols de revistes que s'ofereixen, repartits entre els diferents expositors. N’hi ha 9 d'infantils i juvenils: Camacuc, Cavall Fort, Cucafera, El Tatano, Namaka, Petit Sàpiens, Piu-Piu, Reporter Doc, Tiro-Liro; i 16 per a adults de temàtica molt variada: gastronomia, música, esports, agricultura, viatges, moda, cultura popular, història, salut, pesca, etc. Són les següents: Agrocultura, Arrels, Caramella, Catarsi, Cuina, Descobrir, Dones, Enderrock, Entreacte, Fosbury, l’Avenç, Mètode, Morlanda, Pesca d’Illes, Sàpiens i Viure en Família.

Aquest mes de febrer el Servei Lingüístic ha instal·lat un revister a cada institut del nostre municipi. Els altres revisters es troben ubicats al Centre de Salut de Porto Cristo, la Biblioteca de Son Macià, la Biblioteca de Porto Cristo, el bar del poliesportiu Na Capellera i el Servei Lingüístic municipal (molí d'en Beió).

A més, totes les revistes es poden demanar en préstec mitjançant aquest formulari: https://forms.gle/9PVqFtjE1MF7VvGMA   (clica aquí)









 


Entrades populars