SANT ANTONI AL MOSSÈN (4). PRESENTACIÓ DE LA COLLA DE DIMONIS DE L'IES MOSSSÈN ALCOVER.

El divendres 12 de gener es va fer la presentació de la Colla de Dimonis de l’IES Mossèn Alcover, al pati del centre i durant l’esplai del matí. 


L’acte va comptar amb la presència del batle de Manacor, Miquel Oliver, així com dels regidors de l’equip de govern Antònia Llodrà, Ferran Montero, Joana M. Llull i Mateu Marcé. També hi van assistir Jordi Pons, coordinador d’Inspecció educativa a la comarca de Llevant, Antoni Gomila, president del Patronat de Sant Antoni, i Ferran Casbas, director del CEP de Manacor, així com diversos representants de l’APIMA del centre i les Dimònies de Manacor.


Es tracta d’una colla formada per una trentena de dimonis blancs elaborats pel professorat i l’alumnat de l’IES Mossèn Alcover, sota la direcció del Departament de Dibuix encapçalat per la professora Pi Subirats. La Colla de Dimonis de l’IES Mossèn Alcover es va estrenar amb la música realitzada per a l’ocasió per part de la compositora Antònia Bassa i amb un ball propi coreografiat expressament per la professora i experta en balls tradicionals Antònia Gayà, Truca. La interpretació musical va ser orquestrada i dirigida per Joan Carles Andrés, amb el suport del Departament de Música. Els portadors dels dimonis van ser membres de la comunitat educativa de l’IES Mossèn Alcover, de manera especial, l’alumnat i els membres del claustre de professorat. 


Cal destacar que la Colla de Dimonis de l’IES Mossèn Alcover va sorgir com una iniciativa vinculada al Curs de Cultura Popular coordinat per M. Magdalena Gelabert que se celebra des de fa una sèrie d’anys a l’institut, amb el suport del Centre de Professorat de Manacor i del dinamitzador del centre, Maties Sagrera. 

La presentació es va fer en el marc de la tradicional torrada que fa el centre el divendres abans de Sant Antoni, amb la participació de la colla de dimonis de Son Negre per preparar l’ambient de cara a la festa de Sant Antoni, la més important de la comarca de Llevant. 


Aquí teniu el reportatge fotogràfic:


































Entrades populars