#25N, aquí i allà contra les violències domèstiques. Performance dels alumnes de 2n Batxillerat d'Arts Escèniques



 Els alumnes de 2n de Batxillerat d'Arts escèniques, sota la direcció de la professora Joana M. Massanet, ens oferiren ahir aquesta performance que denúncia les violències domèstiques. Aquí teniu les fotografies i el manifest que es va llegir.












































COMMEMORACIÓ 25N

Dia Internacional per a l’eliminació  

de la violència contra la dona

IES MOSSÈN ALCOVER, curs 21/22


Manifest 25N


Benvinguts tots i benvingudes totes, gràcies per assistir a aquesta performance en la  commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra la dona.  


Donat que la violència més visible i impactant és aquella que culmina en l’assassinat, dedicam aquest acte a la memòria de les 96 dones assassinades enguany al nostre país. D’aquestes, 37 han estat assassinades per les seves parelles o ex-parelles, així ja en són 1118 dones mortes per violència de gènere des de 2003 fins a dia d’avui.  

Insistim, no obstant això, que cal ser conscients de que les violències cap a les dones  tenen moltíssimes formes i moltes d’elles encara avui en dia ens passen desapercebudes o ens pensam que no són tan greus.  


El curs passat amb el lema RompLaCadena intentàrem reflexionar sobre de quina manera cada un (i cada una) de nosaltres amb les nostres accions podem començar a posar fi a aquestes violències, intentant no reproduïr-les. 

Ara el 2021 llançam la campanya 25N Aquí i Allà  perquè és urgent acabar amb les violències masclistes que pateixen les dones arreu del món pel fet de ser dones.  AQUÍ i ALLÀ significa que la violència masclista no té fronteres i agafa diferents formes segons el context on es troba. 

A Espanya, per exemple, fa pocs anys les dones no podien tenir un compte bancari. Ara vivim una situació d'igualtat formal (en les lleis) però no d'igualtat real, donat que continuen havent-hi moltíssimes desigualtats: salarials, violències sexuals, estereotips que condicionen la infantesa, hipersexualització dels cosos, assassinats, etc. A altres bandes del món la situació és desigual però enguany, malauradament, pensam especialment en les nines i dones que pateixen a l’Afganistan de nou: no poden sortir de casa si no és acompanyada per un home de la família, tenen prohibit fer feina fora de casa, tenen prohibida l’educació i l’obligació de portar burka, etc. 


La violència masclista pren distintes formes aquí i allà, com hem vist reflectit en les protagonistes de la nostra performance, però aquí i allà l’arrel de la violència és la mateixa, el masclisme i la dominació sobre la dona.  Les feministes ens oposam a qualsevol forma de  violència masclista, la patim aquí o la pateixin les nostres germanes allà. Aquest 25N Aquí i allà contra totes les formes de violències masclistes arreu del món. 


Abans d’acabar volem agraïr el treball fet als companys i companyes d’arts escèniques que han realitzat aquesta perfomance, que es tornarà a repetir avui capvespre a Na Camel·la a les 20h. També agraïm la implicació de tot l’alumnat que ha realitzat alguna de les obres que aquests dies exposam a tot el centre i del professorat que ho ha fet possible. 


Finalment, volem destacar que  malgrat el 25 de Novembre sigui el dia assenyalat per fer campanya contra la violència cap a les dones, aquesta és una tasca que només té sentit si no ens oblidam d’ella la resta de dies. Prou! Per unes societats sense violències masclistes! Gràcies a tots i totes per la vostra assistència!





Entrades populars