Presentació del Fons Riera Ferrari i de la nova imatge de la biblioteca


Dijous, 7 d’octubre de 2021 a les 19h es varen reprendre els actes de commemoració del cinquantenari de l'Institut Mossèn Alcover. L'acte va tenir lloc a la Biblioteca Miquel Àngel Riera de l'institut, tot aprofitant l’efemèride del 25è aniversari del traspàs de l’escriptor, i es va obrir al públic el Fons Riera Ferrari del qual el nostre centre és dipositari i,  gràcies al suport de l'AMIPA, presentàrem la renovació del mobiliari i la nova imatge de la biblioteca. 

En primer lloc, prengué la paraula Maria del Mar Riera, filla de Miquel Àngel Riera. l'escriptor que dona nom a la nostra biblioteca, i que enguany té especial protagonisme perquè se celebra el 25è aniversari de la seva mort. M. del Mar Riera agraí la convidada i parlà en nom de l'escriptor i de la seva família. A continuació, la historiadora de l'art i bibliotecària de 'IES Mossèn Alcover, Isabel M. Riera Oliver, explicà de manera detallada el seu treball d'estudi i anàlisi del Fons Riera Ferrari que, a partir d'ara, passa a disposició d'estudiants i investigadors. Maria Rosa Rosselló, en nom de la família de Riera Ferrari, agraí la bona acollida del fons i el treball rigorós de la investigadora. En tercer lloc, en nom de l'AMIPA de l'IES Mossèn Alcover, Elisabet Vaquer i Xisca Riera dirigiren unes paraules a l'auditori tot explicant la renovació de la biblioteca que han realitzat i la importància d'aquesta per a la vida cultural i educativa del nostre centre i per a la ciutat de Manacor.

El director de l'Institut, Antoni Gayà, acabà amb un parlament d'agraïment a tots els implicats: a la família Riera i família Riera Ferrari, a l'AMIPA i al conjunt del professorat que ha treballat en aquesta comesa i aprofità per convidar tothom als actes que anirem convocant al llarg d'aquest curs escolar en commemoració dels 50 anys del nostre centre.

Assistiren a l'acte Amanda Fernández, Directora Genera de Primera infància, Innovació i Comunitat educativa, en representació de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears i Mateu Marcè, regidor de cultura, en nom de l'Ajuntament de Manacor; a més a més de nombrosos membres de l'AMIPA de l'IES Mossèn Alcover, del claustre de professorat, antics directors i professors i antics alumnes del nostre centre; membres de les famílies Riera i Riera Ferrari i públic en general.

Els actes de commemoració d'aquesta efemèride s'iniciaren el 15 gener de 2020 però s'hagueren d'interrompre a causa de la pandèmia de la COVID-19. En la represa, tot i que de manera més modesta, pensam realitzar exposicions, taules rodones, la sembra de cinc arbres simbòlics, concerts i l'edició d'un llibre commemoratiu que comptarà amb la participació de nombroses personalitats que han passat pel nostre centre al llarg d'aquest cinquanta anys, alumnat i professorat que pertany al sector musical, literari, universitari, judicial, etc. de diferents generacions. 

Aquesta és una fita històrica per al nostre centre i per a la ciutat de Manacor, per això, tot i la reducció dels actes que celebrarem a causa de es circumstàncies que hem viscut, desitjam que sigui una celebració ben sentida i compartida per tothom i, de manera especial, per tota la comunitat educativa de l'IES Mossèn Alcover.













Entrades populars