Miquel Àngel Riera en el record, des d'una perspectiva femenina. Associació Cultural S'Agricola.

El passat dijous 14 d'octubre s'inicià el I Cicle de Poesia a S'Agricola, coordinat per la poeta i professora de l'IES Mossèn Alcover, Ma Magdalena Gelabert i Miró. El primer dels actes d'aquest cicle va ser un acte d'homenatge titulat: Miquel Àngel Riera en el record, de d'una perspectiva femenina, tot aprofitant l'efemèride del 25è aniversari del traspàs de l'escriptor. 

L'acte tenia com a objectiu mostrar la mirada femenina a la vida i l'obra de Miquel Àngel Riera i es va dividir en tres parts. La primera presentà Miquel Àngel Riera en el record. Roser Vallès i Maria del Mar Riera, dona i filla de l'escriptor respectivament, explicaren les principals dades biogràfiques i presentaren, a grans trets,  la dimensió humana de la seva figura. La segona part mostrà la figura de Miquel Àngel Riera des de la perspectiva d'altres veus: cinc poetes i lectores de Riera el llegiren i l'explicaren, segons el seu vincle personal amb l'obra. Foren Roser Amills, Àngels Cardona, Emmi Finozzi, M. Magdalena Gelabert i Cristina Salom.

La tercera part, projectà Miquel Àngel Riera de cara al futur. Per això veus joves el recitaren i l'interpretaren. Foren Joana Duran Riera, Roser Galmés Riera i Roser Riera Cabrer (les tres netes del poeta) i les joves estudiants i actrius Francesca Duran i Maria Nadal. Bàrbara Duran acompanyà els parlaments i les lectures amb una selecció preciosa de peces de Bach, un dels compositors preferits de Riera. L'acte acabà amb la lectura conjunta d'un dels poemes de Miquel Àngel Riera.

El president de S'Agricola, Llorenç Femenies, i els encarregats de la secció de cultura, Tomeu Matamalas i Joan Servera, destacaren la qualitat i originalitat de l'acte i la nombrosa assistència de públic. S'Agricola homenatjà així un dels millors poetes de la literatura europea contemporània, un clàssic i un referent importantíssim tant per a nosaltres com per les generacions venidores.









(Fotos i composició: Joan Servera)





































(Foto: Joan Servera)










Entrades populars