Ramon Codina Bonet: El ball de sala a Mallorca





Ramon Codina Bonet (1936) va néixer i es crià a Manacor. Deixà la ciutat amb disset anys per iniciar una carrera com a músic que el porta a relacionar-se amb els corrents d'avantguarda espanyola dels anys 60 i 70, a exercir com a professor de música i director. Obtingué per oposició el càrrec de Director de Bandes de Música de l'Armada espanyola.
Es llicencià en Filosofia i Pedagogia. Titulat en Psicopedagogia Naval. membre del servei de Psicologia o Psicotècnia de la Capitania General de la Zona Marítima del Mediterrani. 
Col·laborador i articulista de la Revista General de Marina, de la Revista de Historia Naval i del Butlleti de la Societat Arqueològica Lul·liana, així com del diari Ultima Hora.
Per la seva trajectoria posterior a l'etapa manacorina, Ramon Codina es transformà veritablement en un humanista. El seus estudis no se centraren només en el camp musical: evolucionà personalment desenvolupant un interès cada vegada major cap a la pedagogia, la filosofia, la història i l'art. Aquesta formació dóna una nova dimensió a les seves aportacions, filtrades per una vocació humanista.
Amic dels escriptors Bernat Nadal i Miquel Àngel Riera així com de la seva dona Roser Vallès, ara visita esporàdicament el poble que el va veure néixer.

(Placa de la donació de Ramón Codina. Biblioteca Miquel Àngel Riera. IES Mossèn Alcover)



Ramon Codina (17-desembre-2012)


Ramon Codina i Bàrbara Duran ( Fotografia: Flor de Card)

Les fotos pertanyen a l'hemeroteca de la Biblioteca (2012), quan en Ramon Codina va oferir una vertadera classe magistral de música als alumnes del Batxillerat de les Arts.

Per acabar de fer-nos ressó de la seva nova publicació, aquí teniu una entrevista recent de la revista Flor de Card de Sant Llorenç des Cardassar:

 Flor de Card. Entrevista a Ramon Codina


Entrades populars