AEMA. Dia mundial de l'Arbre / Dia mundial de la Poesia



Avui, dia 21 de març de 2016, han coincidit en el calendari el Dia mundial de l’Arbre i el Dia Mundial de la Poesia. L’Associació d’Estudiants de l’IES Mossèn Alcover (AEMA) ha organitzat dos actes: la plantació d’una alzina al jardí de l’institut i, més tard, han omplert de flors dues pasteres que estaven buides. Tot això ha anat acompanyat de la lectura d’un manifest que cridava a la consciència ecològica, llegit per M. Antònia Llodrà, i d’un poema de Guillem d’Efak (Selene Serrano). Aquí en teniu el testimoni gràfic.












DIA DE L’ARBRE. 21 de març de 2016

A un petit punt de la immensitat blava, a la Mediterrània, hi ha una illa; és tan sols un punt insignificant en el mapa, però és tan rica com qualsevol gran país. Està dotada d’unes cales d’aigua cristal·lina, d’una serra rica en animals únics, com el ferreret, i de vistes impressionats, com la del cap de Formentor. Aquesta illa és Mallorca.
En aquets paisatges, però, trobem un intrús que adopta diverses formes: papers, envasos, cigarrets... Qui embruta la nostra illa? Qui li fa mal? A l’igual que destrossem Mallorca, fèiem el mateix amb aquest institut, quan el que hauríem de fer és cuidar-lo perquè és la nostra segona casa. Passem més de cinc-centes hores a l’any aquí, envoltats de companys, de professors i de les nostres pròpies deixalles.
Des de l’AEMA creiem que és indispensable mantenir el centre net i en bones condicions per afavorir la convivència, així com també pretenem que els alumnes tinguin una consciència ecològica activa. Per aquesta raó és hora de començar una sèrie d’activitats, no només per millorar el nostre centre, sinó també per conscienciar-nos de la situació ecològica i contribuir a reduir l’impacte ambiental. Ara és l’hora i tots junts ho podem aconseguir.
Aprofitem que avui és el Dia Forestal Mundial o anomenat també Dia Internacional dels Boscos per plantar aquest arbre com a símbol d’una nova etapa, per un centre i un món més respectuosos amb el medi ambient. A més, avui és l’inici de la primavera i també el Dia de la Poesia. Per això, sembrarem algunes flors i na Selene llegirà aquest poema de Guillem d’Efak. I, ja per acabar, AEMA dona les gràcies per tota la col·laboració i ajuda a na Francisca Acuñas i na Lluïsa Mas per dur la iniciativa.














Ara l’amor me diu que és primavera
just quan la neu me fa vinclar les branques.
Podrà aquest sol tornar les penes aigua?
I què en farem, llavors, de tanta llàgrima?

Ara la sang me diu que no té espera
just just quan el cor gemega en impulsar-la.
Quin oli hi ha que li unti les frontisses?
Sense gemecs, i què en farem de l’ànima?

Ara la pols me diu que el fang enyora
just quan les mans ja m’han perdut el fènyer.
De bat a bat vols que obri les finestres?
I què en farem de tans ocells a lloure?

Ara l’amor me diu que és primavera
i jo m’ho crec. Me’n ric del calendari.
Ara l’amor me diu que és primavera
i jo m’ho crec. Me’n fot del calendari.

Guillem d’Efak






Entrades populars