DARRERA REUNIÓ I CLOENDA DEL CLUB DE LECTURA

< Aquest divendres 17 hem celebrat la darrera reunió del Club de Lectura. Un club que va néixer a petició de dues alumnes i que, amb la seva empenta, hen duit endavant. Conscients de la complexitat de dur-ho a terme aquest darrer trimestre, vam voler iniciar el camí només amb l'alumnat de 4t d'ESO. De tot d'una només es van animar dotze persones i vam escoltar les seves necessitats, preferències i inquietuds literàries. 
El professorat encarregat del club vam pensar diferents propostes que vam exposar amb una presentació (Presentació Club de Lectura.) I després els vertaders protagonistes, l'alumnat, va triar "El señor de las moscas". El van poder llegir i gaudir durant les vacances, i durant aquest trimestre ens hem reunit per a debatre i reflexionar sobre tot el ventall temàtic que ofereix aquesta novel·la.
Finalment, hem dedicat les darreres reunions a endinsar-nos dins el món de la narració breu, els contes i els microrelats de Xavi Sarrià ("Històries del paradís"), Albert Sanchez Piñol ("Tretze tristos tràngols"), Carlos Ruiz Zafón ("La ciudad de vapor"), Eva Piquer ("Evasions") i, fins i tot, Edgar Allan Poe ("Narracions extraordinàries"). El més important és que un grup de joves han cercat temps i han perdut els seus esplais per xalar de LLEGIR i de tot el que comporta: pensar, escoltar, reflexionar, criticar, compartir, sentir, emocionar-se, VIURE.

Alumnat: Jordi Pedrals Sureda (4t ESO C) / Adrià Galmés Monsergas (4t ESO D) / Martina García Santandreu (4t ESO D) / Marta García Bonnín (4t ESO D), i que va proposar formar el Club, i Sílvia Rigo Marí (4t ESO D), que també va proposar crear el Club i la responsable del cartell. 
I moltes gràcies als professors Maria Pocoví Massanet, Pepe Ques Benerroch i Pere Verd Duran! >

(Noelia Escalas)











 

Entrades populars