Mor l'escriptora manacorina Maria Antònia Oliver (1946-2022)


L'escriptora i traductora manacorina Maria Antònia Oliver ha mort avui dijous als 75 anys. Amb ella se'n va una de les millors escriptores el llengua catalana d'aquest darrer segle. Fou distingida amb reconeixements com el Premi Ramon Llull del Govern Balear (2003), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2007) i el Premi d'Honor de les Lletres catalanes (2016). És autora d'una extensa obra literària, amb novel·les con "Cròniques d'un mig estiu" (1970), "Cròniques de la molt anomenada Ciutat de Montcarrà", "El vaixell d'Iràs i no Tornaràs! (1990), "Punt d'arròs" (1996), Joana E (1992), "Amor de cans" (1995) i "Tallats de lluna" (2000), entre d'altres. Entrà de ple a la novel·la negra amb la creació de la detectiva Lònia Guiu, protagonista de "Estudi en lila" (1985), "Antípodes" (1988) i "El sol que fa l'ànec" (1994). 

Autora també de narrativa infantil i juvenil, de narrativa breu i de guions de teatre, es dedicà a traduïr els grans escriptors al català (Italo Calvino, Hermann Melville, Robert L. Stevenson... i, en especial, a Virginia Woolf). Vos oferim a l'enllaç una de les darreres entrevistes que concedí.

L'Ajuntament de Manacor ha decretat dos dies de dol oficial. Nosaltres, tota la comunitat educativa de l'IES Mossèn Alcover, enviam el condol a la seva família i amics. Que la terra li sia lleu!


                     Entrevista a Maria Antònia Oliver






Entrades populars