Coordinació i Dinamització cultural i lingüística. Inventari de tardor.





(Dibuix de Toni Galmés)


La tardor, la estació intermitja entre la calor i el fred; és un esbart de vida adormida, de productes que ens enganxen a la terra, de cultura, de tradicions... (Manel Santana)

El sentit que té fer un inventari és el de posar nom a tots els fruïts que ens ofereix la tardor. Es tracta de familiaritzar-se amb el vocabulari de tots els productes que hi ha exposats a la Biblioteca.
A partir d’aquí, s’obren moltes possibilitats:
-       Els professors del Departaments de Llengües poden venir amb els seus alumnes per anar emplenant  l’inventari a fi de completar-lo.
-       Els professors del Departament de Geografia i Història poden passar i treballar els productes de temporada, així com l’arribada d’alguns d’ells fent una recerca de la seva procedència. També parlar de l’oli i el vi, de la seva comercialització, i de l’alzina i la producció de carbó...
-       Pel que fa als Departaments de Ciències hi trobem les plantes, els fruits, les llavors, la germinació, la migració dels ocells...
-       I els alumnes de Batxillerat artístic tenen una excel·lent oportunitat d’aprofitar l’inventari per dibuixar o pintar natures mortes.

(Joana M. Flaquer)






















Entrades populars