L'IES Mossèn Alcover i l'IES Manacor conviden tothom a la gran festa solidària #amb els refugiats.




(Fotografies: Ajuntament de Manacor)



L’IES MANACOR I L’IES MOSSÈN ALCOVER CONVIDEN TOTHOM A LA GRAN FESTA SOLIDÀRIA ‘AMB ELS REFUGIATS’
Els dos instituts ja han recaptat 4.600 euros per a la campanya Mallorca amb Quios i seguiran recollint fons a la festa de dilluns dia 19 al Parc Municipal.
Els dos instituts de la ciutat de Manacor durant aquest curs han unit esforços per impulsar una campanya de conscienciació i solidaritat amb els refugiats que fugen de la guerra i l’horror. Els alumnes, els professors i tota la comunitat educativa dels dos instituts han organitzat diferents actes per conscienciar la població i recaptar fons per destinar-los íntegrament a la campanya Mallorca amb Quios, que coordina el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació. Avui “estam orgullosos de poder dir que de moment hem recaptat 4.600 euros i els donatius continuaran dilluns que ve, dia 19 de juny, durant tot el matí”, han anunciat els representants de les associacions d’estudiants dels dos instituts. I és que els alumnes han convidat tothom a la festa ‘Amb els refugiats’, que dilluns dia 19, de les 9 h fins a les 14 h, servirà per cloure la campanya solidària que des del gener impulsen els dos instituts.

Durant gran part del curs escolar alumnes, pares, mares i professors han organitzat xerrades de sensibilització, berenars solidaris, rifes, vendes d’obres d’art i de camisetes dissenyades pels propis estudiants, projeccions de documentals, exposicions, entre molts altres actes. Els alumnes Paula Forteza, Margalida Estévez, Sélene Serrano, Vicky Rufete, Caterina Gomila i Carles Brunet han explicat durant la presentació de la festa ‘Amb els refugiats’ que a més dels actes s’han celebrat concursos per triar el disseny de la camiseta solidària i el del cartell de la gran festa de dilluns. “En els concursos hi han participat alumnes dels dos instituts i el disseny de la camiseta és obra de Sara Muñoz, i el del cartell és de Núria Palma, totes dues alumnes de segon de batxillerat artístic de l’IES Mossèn Alcover”.

Durant la presentació de la festa ‘Amb els refugiats’ els alumnes han explicat que el proper dilluns dia 19 de juny des dels dos centres educatius anirem fins al Parc Municipal a peu i amb paraigües com a símbol de refugi en una marxa per arribar devers les nou del matí a la diada solidària que durant tot el matí convertirà el parc en una festa reivindicativa. Allà es duran a terme tallers de henna i de papiroflèxia, activitats de conscienciació, actuacions teatrals, musicals i de dansa, lectura de poemes i un darrer berenar solidari. A més, hi actuaran els Glosadors de Mallorca, la batucada Manafoc i el ballarí Miki Galmés. Els organitzadors han agraït a l’Ajuntament de Manacor, al Fons Mallorquí de solidaritat i cooperació, a Caixa Colonya, Hiper Centro i als forns de Can Roca, Can Munar, Can Florit i Can Ribot la seva col·laboració en la festa ‘Amb els refugiats’ i en la campanya solidària.

(Font: Ajuntament de Manacor)

Entrades populars