Departaments de Filosofia i Música. 25 de novembre: Dia Mundial contra la Violència de Gènere.





Hi haurà masclisme mentre eduquem als nins per esser només mascles.
 Hi haurà masclisme mentre identifiquem les estructures socials imposades amb la biologia.
Hi haurà masclisme mentre les persones creguem que necessitam els mascles protectors i les femelles cuidadores.
 Hi haurà masclisme mentre ens creguem que na Ventafocs necessita el rei per ballar.
Fou Plató qui inventà un mite, semblant a aquest mite modern de la mitja taronja, que ens ha fet pensar durant segles que som incomplets mentre no trobam l’altra mitja.
I és ara, al segle XXI, quan els membres del departament de filosofía, que analitzam com la filosofía de Plató ha configurat el pensament occidental, que  hem cregut necessari explicar que cal ser conscients de totes aquelles idees que ens fan més mal que bé. Perquè les idees també podem aceptar-les o rebutjar-les, si sabem que les tenim i que influeixen en la nostra vida. I aleshores, potser, som un poc més lliures i més feliços.
Dia 25 de noviembre, dia contra la violencia de gènere,  vàrem tenir l’oportunitat i la sort que na Virgínia Ferreiro, professora de la UIB, i n’Antònia Matamalas, de l’Associació de Dones de Llevant, dirigissin unes xerrades al nostre alumnat.

 Mil gràcies  per ajudar-nos en aquest procés de construcció del nostre pensament!
(Elvira Piris)




Divendres horabaixa, un grup d'alumnes assistents als actes programats a Sa Bassa pintaren 8 partitures com aquesta, inspirades en una obra de Louise Bourgeois. La cloenda de l'acte la feu l'escriptora manacorina Maria Antònia Oliver



(Fotografia: Dones de Llevant)

(Fotografia: Dones de Llevant)

(Fotografia: Dones de Llevant)

(Fotografia: Dones de Llevant)

Entrades populars