XII Setmana Alcover. Actes.

Joan Sitges, exalumne de l’IES Mossèn Alcover i actual Cap de Premsa de l’Ajuntament de Manacor, ens ha fet arribar aquest comunicat on es presenten els actes de la XII Setmana Alcover






AJUNTAMENT DE MANACOR. Comunicat de premsa

La celebració del 40è aniversari de l’IES Mossèn Alcover obre la Setmana Alcover, que tancarà la XII Marató de Rondalles
La XII Setmana Alcover aglutina presentacions de llibres, tallers, conferencies, rondalles i homenatges a Antoni Maria Alcover

La XII Setmana dedicada a mossèn Alcover començarà dilluns que ve, dia 1 de febrer amb la inauguració del monòlit dedicat a la figura d’Antoni M. Alcover i de la placa commemorativa del 40è aniversari de l’institut que du el seu nom. “Aquesta setmana és especial per moltes coses, Manacor i el nom d’Alcover es projecten arreu de Mallorca i més enllà i, a més, també ens serveix per recordar que tenim un espai magnífic obert a tothom que és la Institució”, explicà la gerent de la Institució Alcover, Magdalena Gelabert.
Des de l’Ajuntament de Manacor la regidora d’Educació, Catalina Riera, destacà que “als que vivim a Manacor, ens ha de fer estar orgullosos de celebrar aquesta 12a setmana dedicada a Alcover, és la celebració d’una lluita ciutadana, de les administracions públiques i dels hereus de la família Alcover per aconseguir un espai com el de la Institució que serveixi per difondre el seu llegat cultural al municipi i al món”.

Enguany destaca de manera especial l'acte institucional que la Institució compartirà amb l'institut Mossèn Alcover. Els 40 anys del centre amb el nom de Mossèn Alcover se commemoraran amb la instal·lació d’un petit monòlit informatiu sobre la figura d'Alcover perquè els visitants de l’institut i tota la comunitat educativa puguin saber qui és el que dóna nom al centre. A més, “durant unes tasques de jardineria, va quedar al descobert una pedra amb una placa commemorativa de la inauguració de l’institut i comptava amb els símbols franquistes propis d’aquella època”, explicà Pilar Prohens, la directora de l’IES Mossèn Alcover. “Va ser un alumne que va defensar davant el Consell Escolar la necessitat de retirar el símbols de la dictadura de la placa i per això, a més d’inaugurar el monòlit, instal·larem una nova placa”, afegí Prohens.

La projecció al món de l’obra d’Alcover arribarà amb la presentació de les Cinc rondalles mallorquines d’Antoni M. Alcover en versió catalana i alemanya. L’acte tendrà lloc dia 1 de febrer a les 20 h a la Institució Alcover i hi serà present Harmut Botsmann, que ha traduït els relats “per acostar al públic alemany la nostra rondallística, que té molts punts en comú amb la seva tradició”, afegí Magdalena Gelabert. Dos dies després, la doctora en Filologia Clàssica parlarà de la relació entre les Rondalles Mallorquines i els mites grecs. Aquesta conferència serà dimecres dia 3 de febrer a la Institució Alcover a les vuit del vespre.

Abans però, dia 2 de febrer, l’Associació d’Amics de la Institució Pública Antoni M. Alcover, recupera la tradicional ofrena floral a l’obelisc dedicat a Mossèn Alcover, que es troba situat al passeig de na Camel·la. L’ofrena començarà a les 17.30 h i comptarà amb les actuacions de la Coral de Fartàritx i de la Coral Infantil de l’Escola Municipal de Música i Dansa. L’Associació d’Amics també ha aportat al programa d’actes el taller de fer sonar castanyetes, que tendrà lloc dijous dia 4 de febrer a les 17.30 h.
I, com sempre, la Marató de Rondalles dijous i divendres serà el plat fort i més multitudinari de la Setmana Alcover. De ben prest al matí fins al vespre, les rondalles, els escolars i el públic general que ho desitgi ompliran el casal que ocupa la Institució Antoni M. Alcover. El músic Guillem Sansó, alumnes dels instituts de Manacor, la ceramista Elisenda Pipió, el poeta Miquel Àngel Lladó, el metge i nebot de Mossèn Alcover Xavier Mesquida o el músic i compositor Xavier Gelabert seran alguns dels que contaran rondalles durant la marató.




Entrades populars