Bàrbara Duran: Voleu sales?

Foto: Joan Servera
Bàrbara Duran presentà el passat divendres 11 de desembre a l’Escola de Mallorquí de Manacor el seu estudi Voleu sales? Pervivència i recuperació del cant de salers i quintos al Llevant, Migjorn i Pla de Mallorca, i que, a la vegada, forma part de la seva tesi doctoral.

Segons explica l’autora els cants de salers son els cants tradicionals, procedents dels Goigs a la Mare de Déu, que durant el matí o el dilluns de Pasqua, interpretaven grups de joves.  Acompanyats de diversos instruments musicals, feien les rutes per les cases de fora vila i si han sobreviscut es gràcies a que han estat identificats per la comunitat com uns cants propis. I aquest és el treball que ara ocupa a Bàrbara Duran: recuperar, investigar i donar a conèixer elements musicals de la cultura i tradició popular mallorquina i omplint amb el seu llibre el calaix immens del nostre patrimoni desconegut.

Per acabar, dir-vos que Bàrbara Duran és musicòloga i professora de Música de l’IES Mossèn Alcover. Una excel·lent professional, magnífica persona i molt amiga nostra. Enhorabona i endavant!









Entrades populars