MARIA BEL SAGRERA, A LA FIRA DE LES DONES DE L'AJUNTAMENT DE MANACOR. 8M DIA INTERNACIONAL DE LA DONA


 

És un orgull per tot l'IES Mossèn Alcover haver tengut com a alumna a Maria Bel Sagrera Lliteras. Ara, després d'uns anys, ha tornada a Manacor convertida en una professional de Dansa Espanyola, actuant a la Fira de les Dones de l'Ajuntament de Manacor (4-març-2023).

Ja des de petita acudí a classes a Manacor amb Ivanna Romanova i Lola Lloberas, i després a Palma, a l'escola de Dansa Sant Jaume, estudiant Dansa Contemporània i Dansa Espanyola.

A tercer d'ESO va venir al Mossèn, tot i continuant el seu aprenentatge a l'Escola Municipal de Música Antoni Torrandell d'Inca. Una vegada acabades ambdues ensenyances, va cursar el Batxillerat d'Arts escèniques al centre, a la vegada que practicava diverses disciplines de dansa a Manacor i a Palma, centrant-se especialment en Dansa Espanyola i Flamenc. Així mateix, participà en concursos i certàmens de Dansa a escala autonòmica i nacional amb la jove companyia Illesdansa Jove Ballet, obtenint diferents premis i beques de formació.

Acabats els seus estudis al Mossèn, aterrà a terres alacantines, a on va estudiar el Grau Professional de Dansa, en l'especialitat de Dansa Espanyola, al Conservatorio Superior de Danza de Alicante. Ara treballa com a professora de Dansa a una escola d'educació infantil i primària a Elda, on viu i forma part de la Compañia de Dansa Española i Flamenc "Compañía de Danza José Soriano".

En un futur pròxim, li encantaria poder dedicar-se a la Pedagogia i a la investigació en Dansa, que són l'eix principal dels estudis que cursa actualment. Considera que la Dansa Española, en totes les seves branques, és un camp cultural interessantíssim, del qual vol continuar aprenent, estudiant i gaudint durant molt de temps.

Enhorabona de tot cor, Maria Bel! Endavant!









(Fotografies: Toni@llullgrafia)


Entrades populars