Poble de cultura. Una ditada de mel: Àncora o palanca?

 

Avui ens feim ressó d'una altra opinió sobre el llibre "Àncora o palanca? Cinquentenari de l'IES Mossèn Alcover de Manacor" que ha publicat el Blog Poble de Cultura, referent cultural de la nostra ciutat. Des d'aquí, i en nom de tots els que formam el Mossèn, vol volem donar les gràcies, de tot cor. Aquí és ca vostra, com sempre!

"Una ditada de mel és com hem decidit anomenar l’apartat blog de Poble de cultura. Un espai on compartir opinions i referències culturals. Avui ens ve de gust parlar-vos sobre “Àncora o palanca” el llibre sobre la història de l’IES Mossèn Alcover, que ha tirat endavant na Maria Magdalena Gelabert, juntament amb Pep Bagué, Tomeu Carrió, Dolors Gomis, Isabel Riera i Pi Subirats.

Sense cap tipus de dubte, Manacor té tot el seu estol cultural en gran part gràcies a l’educació rebuda en centres com ara l’IES Mossèn Alcover. En aquest llibre que ens ocupa podem observar com tantíssima de la gent que referenciam en la nostra pàgina dia a dia és filla d’aquesta escola. Un centre que des de fa molts d’anys, tot i trobar-se milers d’entrebancs, segueix lluitant per educar els seus alumnes des d’una perspectiva cultural i feminista.
Per entendre d’on venim culturalment és necessari entendre com hem estat educats, quins han estat els nostres referents i el perquè de l’alabança a cada un d’ells.
Però a més tal com apunta Pep Bagué en el llibre, la història i la cultura passada ens han de servir per construïr el present i saber mirar cap al futur.
🌸A continuació us deixem unes fotografies d’alguns artistes i referents culturals manacorins que passaren per les mans de l’IES Mossèn Alcover i que apareixen en aquest llibre.
Amb la mà al cor us recomanem aquesta lectura i donem les gràcies a tota la gent que l’ha feta possible."





Entrades populars