Joan Círia, Bàrbara Duran i les partitures de Rosa Mestre


Les partitures trobades de Rosa Mestre

Joan Círia ens va visitar fa unes setmanes per veure, de primera mà, les partitures de Rosa Mestre que Bàrbara Duran havia trobat a ca seva, en un plec de música que el seu cosí Joan Adrover li va regalar fa uns anys.  Duran va saber d'aquesta compositora a partir d'un treball anterior de Joan Círia, que documenta la vida d'aquesta compositora palmesana (1875-1972) i va catalogar les seves obras. Rosa Mestre era una dama de molt  bona posició social i senyora de la possessió de son Ametler. A la seva mort, aquesta possessió fou venuda i d'ella en va sorgir l'actual barri del Viver; precisament per recordar la seva antiga propietària molts dels carrers duen noms de músics.
Rosa Mestre va viure, des dels anys posteriors a la Guerra Civil, retirada a ca seva. Un fill fou detingut i acusat no per motius polítics, sinó de caràcter personal. Ella no va tornar a fer vida pública després d'això.
Cal dir que les partitures trobades per Duran provenen, segurament, de la casa de son Ametller que fou "ocupada" molts anys, i molts dels seus objectes venuts. En aquest plec s'hi troben partitures que no es tenien, com l'obra "Memento mei Deus".



Entrades populars