S'Agrícola. Inauguració sala Riera Ferrari


El passat dissabte 25 de setembre, l'Associació Cultural s'Agrícola va presentar al públic part del llegat de l'enyorat Joan Riera Ferrari. Les obres han estat cedides per un periode de vint-i-cinc anys pels familiars de l'artista i romanen exposades a la segona planta de l'edifici, com a col·lecció permanent.

Rafel Galmés conduí l'acte i Antoni Sureda parlà sobre l'obertura al públic de la biblioteca d'autors locals de la qual disposa s'Agrícola. Després, Joan Servera es centrà en la trajectoria del pintor, molt vinculada a l'Associació cultural, fent-se especial ressó de la seva bonhomia i esplendidesa a l'hora de col·laborar en totes i cada una de les entitats benèfiques que li demanaven. Serveixi com a exemple la venda de la seva col·lecció privada d'altres pintors, que va cedir per tal de poder construir pous d'aigua a Etiòpia. També, a la primera planta, s'exposen moltes fotografies de les Serenates a l'Auba, que la Fundació Riera Ferrari organitzava cada any.

Joan Servera va reivindicar a les autoritats presents la reconstrucció de l'obelisc de Riera Ferrari, desaparegut per accident, i que un carrer de Manacor dugui el seu nom. Per acabar l'acte, el president de s'Agrícola, Llorenç Femenias, agraí als familiars la cessió dels quadres i ens convidà a visitar l'exposió.

A la inauguració hi assistiren els familiars de Joan Riera Ferrari, les autoritats municipals, els amics de la entitat cultural i diversos escriptors que han estat A d'Or (Magdalena Gelabert, Tomeu Matamalas...). Així, podem estar orgullosos de gaudir de l'obra d'un dels millors pintors que ha donat Manacor.








































Entrades populars