Institució Antoni M. Alcover. Presentació de la Calaixera Alcover al Departament de Català.

Bàrbara Sagrera, gerent de la Institució Antoni M. Alcover, ens va visitar abans de la suspensió de l'activitat lectiva, per presentar al Departament de Català la Calaixera Alcover, que roman a la Biblioteca del centre. Parlaren del projecte didàctic i de les múltiples activitats lúdiques que ofereix per tal de conéixer l'obra d'Antoni M. Alcover. Moltes gràcies, Bàrbara!

"La calaixera Alcover", una eina pedagògica

La Institució Mossèn Antoni Maria Alcover proposa als centres escolars un sistema pedagògic per aprendre a conèixer la figura i l’obra del gran lingüista manacorí.
El projecte, que compta amb el suport de la Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca, es troba en fase de divulgació. Per ara n’hi ha tres unitats, que se cediran als centres escolars que les sol·licitin.
La Calaixera Alcover, que és el nom d’aquest projecte didàctic, consta de 7 calaixos. Cada calaix conté una proposta didàctica que permet treballar de manera lúdica aspectes curriculars diversos de l’àrea de llengua i de cultura popular. El nom dels calaixos són: L’home de les paraules, DiccionariersForason!Detectius per la llenguaGuaitaHeu de creure i pensar i pensar i creure i A actuar s’ha dit!
El grup de docents que s’ha encarregat d’idear els tipus de tasca que cal fer en cada compartiment de la calaixera ha estat coordinat per la directora de la Institució Alcover, Bàrbara Sagrera. L’equip està integrat per Isabel Brunet Bauzà, Antònia Mascaró Horrach, Isabel Miró Pons, Aina Maria Torres Flores, Carme Rodríguez Cladera, Antònia J. Santandreu Simonet i la dissenyadora Cati Forteza Sureda. També hi ha col·laborat Caterina Valriu, autora de la biografia d’Antoni M. Alcover.
(Font: Llengua Mallorca)


Entrades populars