Tenim un repte!!! Construir 1.000 grues al Mossèn.



Durant milers d'anys la cultura japonesa ha considerat la grua com a símbol d'honor i lleialtat. La grua és una au majestuosa que s'associa amb la vida. Un ocell de bon auguri, coneguda per “l'au de la felicitat”, “la grua celestial” o “l'au de la pau”. Tant és així que els japonesos creuen, seguint una antiga llegenda japonesa Senbazuru, que si una persona fa 1.000 grues pot complir el seu desig més preuat.
Les 1.000 grues d'origami (papiroflèxia en japonès, una de les disciplines d'estudi al Japó) es van convertir en un símbol de la pau a causa de la història de Sadako Sasaki (1943-1955), una nina japonesa que volia guarir-se de la seva malatia produïda per la radiació de la bomba atòmica que va caure damunt Hiroshima. Mentre estava a l'hospital va decidir que faria 1.000 grues de paper per demanar un desig, que no seria només per guarir-se, sinó també perquè tot el món pogués viure en pau, sense guerres. Sadako, no va poder superar la malatia, i tampoc no va acabar de fer totes les grues. Però els seus amics van arribar a fer les 1.000 grues i d'aquesta manera es van convertir en un símbol de la pau a tot el món.
Per això el Mossèn ara vol assolir aquest repte i així desitjar la PAU!!! Només ho podem aconseguir amb la col·laboració de tots i totes!!! Ho podrem fer als esplais els dies 14,15 i 16 de novembre i a classe amb els vostres profes!!!
La nostra idea és poder realitzar amb totes les grues un gran núvol d'ocells instal·lat al hall del nostre institut.
Endavant!!!
Aquí trobareu plànols (plànol 1, plànol 2) per ajudar-vos!!!  

Entrades populars