1r d'ESO: Xerrada de l'escriptora Montse Homs, premi Guillem Cifre de Colonya

 

El dilluns, 29 de novembre, ens va visitar l'escriptora Montse Homs, autora de la novel·la Arracades d'avellaner que han llegit totes els alumes de 1r d'ESO del Mossèn Alcover durant aquest primer trimestre. 

Aquesta activitat s'inclou en el Projecte Escriptor-Escola de la Fundació Guillem Cifre de Colonya. Fa ja més de deu cursos que aquesta fundació, a través de Caixa Colonya, regala un exemplar de la darrera obra guanyadora del Premi Guillem Cifre de Colonya de Narrativa Infantil i Juvenil a cada alumne de 1r d'ESO de l'IES Mossèn Alcover. A més, ens acosta cada curs l'autor del llibre. 

Enguany l'autora és Montse Homs, la guanyadora del 39è Premi Guillem Cifre de Colonya 2020, al qual s'havien presentat 32 novel·les. Va néixer a Gurb el 1960. Ha estat mestra durant més de 30 anys, durant els quals va publicar Els Murris, un material per a l'aprenentatge de la lectoescriptura que inclou dotze contes literaris. També ha publicat contes a la revista Cavall Fort i, en aquest moment, està preparant un recull de poemes. S'ha format com a escriptora a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneneu Barcelonès. 

Arracades d'avellaner és una història protagonitzada per una nina de set anys, na Lisa, i la seva mascota Ketti, una guineu domesticada que té dos anys i és la narradora de tot el que passa. 

Com cada any, moltíssimes gràcies a l'autora per venir al nostre centre i a Caixa Colonya, representada per en Pere Sastre, director de l'oficina de Manacor, per a fer-ho possible.

































Entrades populars