Visita dels Xitxeros amb Empenta

Ahir ens visitaren a l'IES Mossèn Alcover alguns dels membres de l'associació juvenil Xitxeros amb Empenta, per presentar-nos la seva revista d'aquest any 2020. Al mateix temps, ens parlàren de tots els projectes que han duit a terme des de la seva fundació i dels projectes futurs que pensen enllestir aviat. 

Ells mateixos es presenten a la revista:
Xitxeros amb Empenta som una associació juvenil sense ànim de lucre que va néixer ara fa onze anys amb l'objectiu d'acostar la cultura al poble de Manacor i de crear consciència i esperit crític al jovent. Per aquest motiu, la nosta línia de defensa es basa en set eixos principals: llengua, territori, medi ambient, drets socials, memòria històrica, cultura i jovent. Lluitam pels drets de tots, perquè la participació ciutadana sigui un pilar essencial en el moviment social. Des de Xitxeros es pretén fer d'altaveu per a tota la comunitat i crear una xarxa ciutadana que prengui partit en les decisions col·lectives del municipi.
Per aconseguir aquests objectius, a la pràctica duim a terme diversos actes i activitats de participació oberta que, passa a passa, ens acosten al poble que volem. Durant més d'una dècada, hem organitzat diverses gimcanes, microteatres, concerts d'autor, mercat d'intercanvi de llibres, actes dedicats a preservar la memòria històrica - com els 20anys20dies amb Guillem d'Efak i La guerra a casa-, a part dels ja famosos Correbars i, per descomptat, aquesta revista que us hem fet arribar.

Tenen una adreça web - xitxeros.cat - per si voleu contactar amb ells. I tenim la revista a la Biblioteca. Moltes gràcies per la vostra visita i endavant!
























Entrades populars